1
Notificările mele

Intrați în cea mai mare comunitate de jocuri digitale din România!

Înregistrează-te

The Game Awards 2015 Digital games Live Coverage

[Live Feed]

Ne auzim pe la ora 9-10 cu știrile în format complet. Poate reușim să mai aflăm câteva lucruri între timp.

 

06:00 – Evenimentul pare a se fi terminat, totuși câteva premii nu au fost anunțate în fața camerei. De asemenea, există posibiltiatea ca anumite anunțuri să fi fost făcute înainte de eveniment, pentru că există câteva lucruri care ar trebui să fi fost anunțate, ce nu au fost prezentate.

 

05:55 – Game of the Year – The Witcher 3: Wild Hunt

 

05:55 – Best RPG – The Witcher 3: Wild Hunt

 

05:51 – TellTale Games prezintă mini seria The Walkind Dead Michonne – O serie de trei episoade ce va începe în februarie 2016.

 

05:50 – Best Performance – Viva Seifert – Her Story

 

05:41 – Hideo Kojima nu a fost lăsat de Konami să participe la gala The Game Awards 2015.

 

05:34 – Chris Roberts și Mark Hammond prezintă The Best Action Adventure Game – Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

 

05:31 – Rocket League se va lansa și pe Xbox One, cu conținut Gears of War și Halo în Februarie 2016.

 

05:25 – Best Gaming Icon: Westwood Studios

 

05:22 – Shadow Complex a fost remasterizat și s-a lansat astăzi pe PC. Jucătorii de Xbox One și PlayStation 4 se vor putea bucura de la începutul anului 2016. Jocul poate fi descărcat acum pe PC, Gratuit de pe situl oficial.

 

05:15 – Best Art Direction – Ori and the Blind Forest

 

05:12 – Rock Band VR se va lansa pentru Oculus Rift

 

05: 08 – Developer of the Year – CD Projekt Red

 

05: 06 – Best Fan Creation – Portal Stories: Mel (Prism Studios)

 

05:06 – Games for Change – Life is Strange (Dontnod Entertainment)

 

05:05 – Cliff Bleszinski vorbește despre Law Breakers

 

04:53 – A fost ținut un moment memorial pentru Satoru Iwata, liderul Nintendo care a murit în acest an

 

04:50 – Un nou trailer pentru Quantum Break detaliază importanța timpului. Data de lansare, 5 aprilie 2016.

 

04:49 – Best Sports/Racing Game of the Year – Rocket League (Psyonix)

 

04:48 – Indie Game of the Year – Rocket League (Psyonix)

 

04:45 – Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited Edition va oferi un milion de dolari unui jucător norocos. Cei care vor să se înscrie o pot face pe site și tot ceea ce trebuie este să joace TESO astăzi, 4 Decembrie.

 

04:40 – Psychonauts 2 anunțat de Double Fine Studios

 

04:37 – Trending Gamer – Greg Miller

 

04: 35 – Marvel Avengers se va lansa în data de 26 ianuarie pe PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, PC, WiiU, Nintendo 3DS

 

04: 27 –  Primul gameplay video, Far Cry Primal prezentat. Lansarea programată pentru 23 Februarie 2016.

 

04: 25 – Best Narrative – Her Story

 

04:17 – Un nou joc anunțat oficial în premieră – Batman: A Telltale Series

 

04: 16 – Game of the Year (Comunitate) Counter Strike: Global Offensive

 

04: 16 – Player of the Year – Kenny “KennyS” Schrub (CS:GO – Team EnVyUs)

 

04:16 – E-Sports Team of the Year – Optic Gaming

 

04:15 – Shaq FU anunțat de Shaquille O’Neal

 

04:07 – Un nou caracter introdus în Uncharted 4: A Thief’s End

 

04:05 – Best Mobile Handheld Game – Lara Croft Go

 

04:04 – Best Multiplayer Game câștigat de Splatoon.

 

04:00 – The Game Awards 2015 a început oficial.

 

03:58 – Beft Family Game a fost câștigat de Super Mario Maker.

 

03:46 – Twitch și Youtube au început să emită. Gala pare a începe exact la ora 04:00, în acest momentan sunt prezentați nominalizații, și părerea câtorva personalități despre jocurile din listă.

 

00:47 – Canalul de Youtube a început să emită, conform acestuia gala va începe la ora 03:30. Nu sunt sigur dacă acesta este adevărul, este posibil ca atunci să fie canalul live pentru a se testa conexiunea. Totuși voi reveni la 3:30 cu noi informații

 

23:15 – Articolul este pregătit pentru The Game Awards Show 2015 care va debuta la ora 4:00 dimineața. Gala poate fi văzută Live pe Youtube și Twitch. Ne auzim pe la 3:45 cu noi detalii. Aștept comentarii cu ce vreți voi să se anunțe la gală dar și cine ar trebui să câștige jocurile din diferitele categorii nominalizate.

 

 

1. Introducere

Și iată că marile lansări ale anului acesta au fost publicate, iar cu apropierea rapidă a noului an este timpul ca întreaga comunitate și presa de specialitate să aleagă cele mai bune jocuri ale anului 2015. De asemenea, în cadrul Video Game Awards este ultima mare șansă a producătorilor să își prezinte creațile și să anunțe câteva din surprizele plănuite pentru anul următor, 2016.

 

Deși am avut un an care am văzut destule lansări de jocuri, nu pot spune că a fost un bun pentru gaming, fiind poate un pic mai bun ca 2014.

Anul a debutat cu două, 3 lansări majore Dying Light, Grand Theft Auto V, Life is Strange, Evolve cu remasterizări precum Resident Evil HD, Grim Fandango Remastered, Heroes of Might & Magic: HD Edition, Homeworld Remastered Collection.

Apoi, multe titluri care trebuiau sa se lanseze în 2015 au fost amânate pentru 2016, Mass Effect 4 (Andromeda), Doom, Tom Clancy’s The Division, Mirrors Edge 2.

 

În cursul anului am văzut lansări și a jocurilor de mult așteptate precum Fallout 4, Metal Gear Solid 5, Just Cause 3, Grand Theft Auto V pe PC, The Witcher 3: Wild Hunt, Halo 5, Bloodborne, Batman: Arkham Knight, Star Wars: Battlefront.

De asemenea am putut vedea și lansări indie de succes ce au impresionat mulți fani, care datorită campaniilor de promovare dar și mediului online, Twitch, Youtube au ieșit în evidență, titluri ca Axion Verge, Her Story, Rocket League.

 

Anul 2015 a avut ca deobicei jocurile anuale, Assassin’s Creed: Syndicate, Call of Duty: Black Ops 3, FIFA 16, Pro Evolution Soccer 2016, Farming Simulator 2015, NBA 2K16 și altele.

Într-un mod similar cu 2014, poate cele mai de impact titluri au fost lansate la finele anului, Metal Gear Solid V, Fallout 4, Mad Max, Star Wars: Battlefront, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Super Mario Maker.

 

Ca în fiecare an, câteva companii se hotărăsc să lanseze jocuri dezamăgitoare, iar cu siguranță am avut din ce alege în 2015. Evolve, Alone in the Dark: Illumination, Batman: Arkham Knight pe PC, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Silent Hills, The Order: 1886,  Ultra Street Fighter IV, Star Wars: Battlefront, Tony Hawk’s Pro Skater 5 toate sunt dezamăgiri pentru fanii care se așteptau la mult mai mult.

 

2. Scandaluri și acuzații

Anul acesta nu a fost la fel de tumultos în materie de scandaluri, 2014 fiind cutremurat de destule acuzații.

 

În 2015, am avut pe scurt de raportart următoarele:

 • Numărul uriaș, dezamăgitor de DLC-uri pentru Evolve la un preț foarte mare. Turtle Rock Studios a urmărit indicațiile celor de la 2K Games și au creat un joc care era concentrat mai mult pe a vinde DLC-uri și E-Sports mai mult decât pe distracție și balans. TLS pierzând popularitatea câștigată din crearea jocurilor Left 4 Dead.
 • Calitate grafică mai scăzută pentru The Witcher III: Wild Hunt. Este adevărat, jocul arăta mult mai bine în videourile de prezentare de la începutul anului și de la finele anului trecut decât în lansare, însă echipa a trebuit să facă sacrificii pentru a crea o experiență cât mai bună. Per total jocul a ieșit bine, iar gameplay-ul și povestea a dominat.
 • Portarea jocului Batman: Arkham Knight a fost îngrozitoare, jucătorii având probleme masive, crash-uri, coruperea salvărilor și multe altele. Gameplay-ul în Batmobile cădea la FPS-uri de o singură cifră și cel mai grav este că nici după ce a fost retras din rafturi și relansat 5 luni mai târziu, jocul se prezenta într-o stare precară. De fapt și acum sunt probleme pe care jucătorii le au, iar Rocksteady anunțând că nu va oferi suport multi-GPU jocului.
 • Nvidia GameWorks – Dacă Nvidia a primit ceva atenție negativă în 2014 prin Unity și GTX 970 3.5GB, Nvidia a fost acuzată de comunitate în 2015 că și-a falsificat trailerul Nvidia GameWorks pentru Batman: Arkham Knight, unde se vedea că jocul rulează la 60 FPS. La lansare pe PC, jocul dabia rula la 30 FPS, iar opțiunea din meniu pentru a debloca cadrele era inexistentă.
 • Silent Hills PT anulat, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain grăbit, portul PC a jocului Pro Evolution Soccer 2016, numele lui Hideo Kojima scos eliminat din jocurile Metal Gear Solid, oprirea tuturor proiectelor acestuia și aparenta vacanță comandată de Konami au modificat radical impresiile pe care fanii le aveau pentru Konami. Poate unii deja displăceau compania, însă toate aceste lucruri, a făcut Konami, anul acesta poate una din cea mai urâtă companie de gaming a anului. Konami nu i-au permis lui Hideo Kojima să participe la The Game Awards 2015.
 • Windows 10, acuzat că interceptează datele tuturor.
 • Numărul de pre-comenzi a crescut. Din nefericire de ce mă temeam nu scăpăm, dacă în 2014 s-a observat o scădere în tendința de a pre-comanda, se pare că în 2015 mai mulți jucătorii au decis să ofere banii companiilor înainte de a ști exact cum este jocul la lansare. Astfel în 2015 s-a reportat o creștere cu 33% mai mare față de anul precedent.

 

3. Lucruri bune ce au influențat industria de gaming în 2015

 

Nu trebuie să uităm, că 2015 a avut și lucruri bune pe care trebuie să le amintim:

 • Lansarea Windows 10 – Lansarea Windows 10 deși a fost privită sceptic, a câștigat rapid susținători, astfel conform CNET.com – În luna octombrie se înregistrase 110 milioane de utilizatori și peste 1 miliard de vizite către Windows 10 App Store. DirectX12 deși neimplementat creează o premisă pentru jocuri mult mai bune și optimizate în 2016
 • Steam introduce sistemul de Refund  – Steam introduce sistemul de refund exact la timp, salvând jucătorii care au cumpărat Alone in the Dark: Illumination sau Batman: Arkham Knight, poate de acum producătorii vor alege să scoată un joc bun și optimizat pe PC, fără a se baza că fiind o dată cumpărat în format digital, gamerii nu pot riposta.
 • Companii precum Techland și Psyonix ce oferă update-uri constante și conținut centrat către gamer, câștigă popularitate, oferind chiar multe elemente de conținut și îmbunătățiri la o sumă mică sau chiar gratis.
 • Youtuberii români câștigă expunere și audiența crește. Anul acesta am văzut lansarea câtorva canale de gaming chiar pertinente, iar cei care deja erau prezenți au crescut exponențial. Este un lucru bun ca și în România, Gamingul să devină mai calitativ și mai scos în față, care până acum era văzut de mulți mai mult o modalitate de a pierde timpul sau pentru cei lipsiți de viață.
 • Consolele PlayStation 4 vor oferi compatibilitate cu jocurile PlayStation 1 și PlayStation 2 și se anunță și PC RemotePlay, o modalitate de a juca pe PC jocurile de PlayStation 4
 • Xbox One oferă compatibilitate jocurilor Xbox 360
 • Mulțimea de gameri este mult mai vocală și unită – Astfel gamerii sunt acum mult mai rapizi și mai drastici în a critica conținutul care pare a fi creat anti-consumator. De asemenea, jocurile și companiile care chiar se chinuie în a oferi ceva, sunt recompensate
 • Twitch-ul și Youtube-ul ajută foarte mult promovarea unui joc, iar dezvoltatorii au înțeles acesta, lansând diverse evenimente în colaborare cu celebritățile.
 • Ubisoft nu a mai dat-o în bara acest an, cel puțin nici pe departe ca anul trecut

 

4. Știri anunțate la The Game Awards 2015

 

În această dimineață așteptăm știri referitoare la cele mai importante jocuri dar și câteva dezvăluri noi.

 

Fiecare știre va avea un articol la un moment dat, însă aici vom posta pe scurt știrea împreună cu câteva detalii pe scurt.

 

Am listat deja cele mai probabile lucruri care vor fi anunțate la TGS 2015. În acest moment evenimentul nu a început însă consider că vor fi făcute dezvăluiri cu referire la anumite titluri. Dacă greșesc îmi cer scuze și voi șterge știrea imediat.

 

Astfel:

 

Far Cry Primal, primește primul trailer de gameplay, se va lansa oficial în data de 23 Februarie 2016 pe PlayStation 4 și Xbox One. Jucătorii de PC vor trebui să mai aștepte până pe 1 martie 2016.

 

Quantum Break, o exclusivitate Xbox One, se va lansa în data de 5 aprilie 2016. Un nou trailer prezentat în premieră internațională.

 

Un nou caracter, Nadine Ross introdusă în Uncharted 4: A Thief’s End.

 

Pachetul Mortal Kombat Pack 2 pentru Mortal Kombat X va oferi 4 noi luptători. Aceștia sunt: Alien Xenomorph, Bo Rai Cho, Leather Face și TriBorg (un robot ce este o combinație a caracterelor Sektor, Cyrax, Robot Smoke)

 

The Walking Dead: Michonne – A Telltale Games Mini-Series se va lansa în Februarie și va avea 3 episoade.

 

Rocket League se va lansa oficial și pe Xbox One în Februarie 2016.

 

Baba Yaga va fi primul DLC pentru Rise of the Tomb Raider, se va lansa în primul trimestru al anului 2016.

 

Marvel Avengers se va lansa în data de 26 ianuarie pe PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, PC, WiiU, Nintendo 3DS.

 

Psychonauts 2 anunțat de Double Fine Studios.

 

Halo 5: Guardians va primi conținut gratuit, competiția internațională va debuta în curând, strângându-se deja 2 milioane de dolari.

 

Hideo Kojima, creatorul întregii serii Metal Gear Solid, a fost contactat de avocații Konami și a fost instruit să nu se prezinte la The Game Awards 2015. Hideo Kojima este încă sub contractul companiei Konami, pentru cel puțin o lună.

 

5. Nominalizările și câștigătorii pe categorii The Game Awards 2015

Să sperăm că gala The Game Awards 2015, va alege cum trebuie cele mai figuri ale anului 2015, iar pentru a putea alege, a creat o listă de nominalizări ce a fost publicată cu ceva timp în urmă. Astfel, mai jos vom prezentaîncă o dată lista de nominalizări, iar în timp real vom bifa, câștigătorul desemnat de juriul de specialitate la The Game Awards 2015.

 

Game of the Year:

 • Bloodborne
 • Fallout 4
 • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
 • Super Mario Maker
 • The Witcher 3: Wild Hunt

 

Developer of the Year

 • Bethesda Game Studios
 • CD Projekt Red
 • From Software
 • Kojima Productions
 • Nintendo

 

Best Shooter

 • Call of Duty: Black Ops 3
 • Destiny: The Taken King
 • Halo 5: Guardians
 • Splatoon
 • Star Wars Battlefront

 

Best Action-Adventure Game

 • Assassin’s Creed Syndicate
 • Batman: Arkham Knight
 • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
 • Ori and the Blind Forest
 • Rise of the Tomb Raider

 

Best RPG

 • Bloodborne
 • Fallout 4
  Pillars of Eternity
 • The Witcher 3: Wild Hunt
 • Undertale

 

Best Fighting Game

 • Guilty Gear Xrd Sign
 • Mortal Kombat X
 • Rise of Incarnates
 • Rising Thunder

 

Best Sports/Racing Game

 • FIFA 16
 • Forza Motorsport 6
 • NBA 2K16
 • Pro Evolution Soccer 2016
 • Rocket League

 

Best Multiplayer

 • Call of Duty: Black Ops 3
 • Destiny: The Taken King
 • Halo 5: Guardians
 • Rocket League
 • Splatoon

 

Best Indie Game

 • Axiom Verge (Tom Happ)
 • Her Story (Sam Barlow)
 • Ori and the Blind Forest (Moon Studios/Microsoft Studios)
 • Rocket League (Psyonix)
 • Undertale (tobyfox)

 

Best Family Game

 • Disney Infinity 3.0
 • Lego Dimensions
 • Skylanders SuperChargers
 • Splatoon
 • Super Mario Maker

 

Best Mobile or Handheld Game

 • Downwell (Moppin/Devolver Digital)
 • Fallout Shelter (Bethesda)
 • Lara Croft Go (Square Enix)
 • Monster Hunter 4 Ultimate (Capcom)
 • Pac-Man 256 (Hipster Whale/Bandai Namco)

 

Best Narrative

 • Her Story
 • Life is Strange
 • Tales From the Borderlands
 • The Witcher 3: Wild Hunt
 • Until Dawn

 

Best Art Direction

 • Batman: Arkham Knight
 • Bloodborne
 • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
 • Ori and the Blind Forest
 • The Witcher 3: Wild Hunt

 

Best Score or Soundtrack

 • Fallout 4 (Inon Zur)
 • Halo 5: Guardians (Kazuma Jinnouchi)
 • Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain (Justin Burnett, Ludvig Forssell, Daniel James)
 • Ori and the Blind Forest (Gareth Coker)
 • The Witcher 3: Wild Hunt (Marcin Przybylowicz, Mikolai Stroinski)

 

Best Performance

 • Ashly Burch – Chloe Price (Life is Strange)
 • Doug Cockle – Geralt (The Witcher 3: Wild Hunt)
 • Mark Hamill – The Joker (Batman: Arkham Knight)
 • Camilla Luddington – Lara Croft (Rise of the Tomb Raider)
 • Viva Seifert (Her Story)

 

Games for Change

 • Cibele (Nina Freeman)
 • Her Story (Sam Barlow)
 • Life is Strange (Dontnod Entertainment)
 • Sunset (Tale of Tales)
 • Undertale (tobyfox)

 

Fan Choices

 

Most Anticipated Game

 • Horizon Zero Dawn
 • No Man’s Sky
 • Quantum Break
 • The Last Guardian
 • Uncharted 4: A Thief’s End

 

Best Fan Creation

 • GTA 5 – Targets (Hoodoo Operator)
 • Real GTA (Corridor Digital)
 • Portal Stories: Mel (Prism Studios)
 • Super Mario Maker e-Reader Levels (Baddboy78/theycallmeshaky)
 • Twitch Plays Dark Souls (Twitch Community)

 

Trending Gamer

 • Christopher “MonteCristo” Mykles
 • Greg Miller
 • Markiplier
 • PewDiePie
 • Total Biscuit
 • eSports Categories

 

E-Sports Game of the Year

 • Call of Duty: Advanced Warfare
 • Counter-Strike: Global Offensive
 • Dota 2
 • Hearthstone: Heroes of Warcraft
 • League of Legends

 

E-Sports Player of the Year

 • Peter “ppd” Dager (Dota 2 – Evil Geniuses)
 • Syed Sumail “Suma1L” Hassan (Dota 2 – Evil Geniuses)
 • Olof “olofmeister” Kajbjer (CS:GO – Fnatic)
 • Lee “Faker” Sang-hyeok (League of Legends – SK Telecom T1)
 • Kenny “KennyS” Schrub (CS:GO – Team EnVyUs)

 

E-Sports Team of the Year

 • Evil Geniuses
 • Fnatic
 • Optic Gaming
 • SK Telecom T1
 • Team SoloMid

 

6. Concluzie și impresii după The Game Awards 2015

 

Gala The Game Awards 2015 a fost una din cele mai ciudate și scurte gale de până acum. Se pare că au fost făcute anunțuri și dezvăluiri în segmentele de prezentare de dinaintea galei.

 

Premiile au fost date relativ bine, iar mulți cam bănuiam de ceva timp cam cine ar câștiga premiile. Era bătălia dintre Fallout 4 și The Witcher 3: Wild Hunt. Câteva premii au fost acordate un pic cam ciudat, precum Best Performance/Narrative și Gamer of the Year. Nu zic că Her Story nu este un joc care nu merita aceste premii, însă nu știu dacă le-ar fi meritat pe ambele. Totuși sunt încântat de atenția pe care Rocket League a primit-o, iar noul anunț va deschide jocul multor gameri.

 

Au fost și anumite evenimente mai neplăcute, anunțarea greșită a premiului de către Jade Raymond. Mark Hammond a apărut beat la eveniment, fiind o dezamăgire pentru toți fanii Star Wars.

 

Dar cu siguranță, știrea zilei este faptul că Hideo Kojima nu a putut fi prezent la The Game Awards 2015, din pricina companiei Konami care i-a interzis să participe la eveniment, altfel acesta ar fi fost dat în judecată.

în data de pentru Digital Games
The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Dată lansare

19 Mai 2015

Platformă

PC PS4 Xbox One

Gen

RPG

Producator

CD Projekt RED

Vezi și alte articole interesante

Ai ceva de spus? Dă-ți cu părerea

Fiți primul ce revizuiește “Video Game Awards 2015”

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.


Distribuie articolul "Video Game Awards 2015" unui prieten