1
Notificările mele

Intrați în cea mai mare comunitate de jocuri digitale din România!

Înregistrează-te

Divizia PGL

Divizia PGL, este o nouă creație a celor de la PGL și reprezintă șansa gamerilor români competitivi să participe la un turneu e-sports dedicat exclusiv echipelor românești de LoL, Dota 2 și CS:GO venind în sprijinul gamerilor care vor să-și construiască o carieră în esports.

 

Silviu Stroie, CEO PGL, declară:

„Brandul și echipa formată în jurul PGL s-au născut din dorința de a vedea performanțe în domeniul sporturilor electronice în România. Divizia PGL este cel mai nou și mai important proiect al nostru dedicat în exclusivitate gamerilor români, fără de care PGL nu ar fi ajuns brandul internațional care este astăzi”, a declarat Silviu Stroie, CEO PGL.”

 

Structura campionatului cuprinde două divizii: A și B. În urma unor tururi de calificări pentru fiecare din cele trei jocuri (CS:GO, Dota 2 și LoL), se vor desprinde câte șase echipe, reprezentând Divizia A.

 

După stabilirea celor şase echipe pentru fiecare joc, partidele se vor desfăşura în sistem fiecare cu fiecare. În această etapă, meciurile au o miză de 100 de dolari, astfel încât jucătorii vor avea o motivație în plus să se lupte pentru primele locuri din turneu.

 

În Divizia B se vor confrunta echipele care nu au avut ocazia să se califice în A, miza fiind promovarea în sezonul următor în Divizia A.

 

Începând cu 3 martie 2016, încă din perioada calificărilor, fanii sporturilor electronice din România vor putea urmări toată acțiunea pe Twitch.tv, pe unul dintre următoarele trei canale:

www.twitch.tv/pgl_cs

www.twitch.tv/pgl_dota2

www.twitch.tv/pgl_lol

 

Divizia PGL va culmina cu un eveniment LAN, pe 23-24 aprilie 2016, în noile studiouri PGL din București, unde vor avea loc cele trei finale cu premii de 2.000 USD pentru locul I și 1.000 USD pentru locul II la fiecare dintre cele 3 jocuri ale turneului (CS:GO, Dota 2, LoL).

Unii dintre cei mai cunoscuți comentatori de CS:GO, LoL și Dota 2 din România vor fi din nou în spatele pupitrelor pentru a vă prezenta toată acțiunea, strategiile echipelor, dar și informații interesante din culise: Adrian “Shadow” Belciug, Sebastian “Serano” Hudișteanu, Sebastian “TataStrumf” Honciuc, Robert “WildCat” Cristea, Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, Mihai “DarkMickey” Popa și invitații lor.

 

Pentru a participa în Divizia PGL, concurenții trebuie să aibă cetățenie română și minim 14 ani (să dețină carte de identitate). Înscrierile se vor face online, pe site-ul www.pgl.ro. Nu se percepe nicio taxă de participare. Detalii suplimentare legate de calificări și regulament vor fi disponibile pe situl PGL.

în data de pentru Digital Games

Vezi și alte articole interesante

Ai ceva de spus? Dă-ți cu părerea

Fiți primul ce revizuiește “PGL anunță crearea unei divizii e-sports doar pentru gamerii români”

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.


Distribuie articolul "PGL anunță crearea unei divizii e-sports doar pentru gamerii români" unui prieten