1
Notificările mele
Osmos

Social

Evaluare

8/10 din 1 vot

Popularitate

1554 3 poziții

Dată lansare

18 August 2009

Platformă

, , , , ,

Gen

,

Dezvoltator

Distribuitor

Moduri de joc

Limbă

, , , ,

Website

Website oficial

Intrați în cea mai mare comunitate de jocuri digitale din România!

Înregistrează-te

Descriere

Osmos, dezvoltat de studioul independent Hemisphere Games, este un joc de strategie ambiant în care jucătorul încearcă să crească un mote mic într-unul mare prin absorbția motelurilor mai mici din apropiere. Provocarea vine în navigarea în jurul altor mote mai mari în lumea jocurilor; se sparge împotriva lor, și mote-ul propriu-zis al jucătorului va fi absorbit. Jocul a fost publicat pe 18 august 2009 și este disponibil pe o serie de site-uri de jocuri, inclusiv Steam. Jucătorul eliberează materia din joc pentru a se mișca.

Gameplay-ul se bazează pe a treia lege a mișcării Issac Newton, că „pentru fiecare acțiune există o reacție egală și contrară.” Pentru a se mișca, jucătorul trebuie să jettisoneze materia din propria sa mote. Acest lucru creează un element de strategie pentru joc. Eliberați prea mult, și mote-ul jucătorului va fi prea mic pentru a absorbi orice; eliberează prea puțin și motele nu pot fi controlate.

Coliziunile cu alte mote vor avea ca rezultat o partajare a masei și a vitezei. De exemplu, două mote de dimensiuni egale care se ciocnesc pe cap vor avea ca rezultat un mote care este mărimea combinată a celor două originale și complet staționare. Muzica de la Osmos este o colecție ambientală, cu tematică electrică, de la lucrări ale artiștilor Gaz / Cerul înalt, Julien Neto și Loscil.

Există mai multe tipuri de obiecte în Osmos – numite motes – fiecare are proprietăți proprii. Mote-ul jucătorului jucatorul are control. Se dezvoltă mai mult pe măsură ce absoarbe și mai mici, deoarece eliberează materia sau se învârte împotriva motes.Masterul standard este motea medie în joc. Toate mote-urile mai mari decât mote-ul jucătorului încep cu o nuanță roșie și, pe măsură ce jucătorul se apropie de aceeași mărime, devin purpuriu. În cele din urmă, când pot fi absorbite cu ușurință de către jucător, se transformă în albastru strălucitor. Mothurile standard nu au nici o minte proprie, dar uneori i se dă o viteză de pornire. Ei fie absorb, fie sunt absorbiți de orice motes care se întâlnesc. Antimateria MoteThe Antimatter Mote este diferită de fiecare altă mote din joc. Atunci când interacțiunile cu antimaterie interacționează cu alte mote regulate, ambele motes pierde mărimea, mai degrabă decât o mote absorbând cealaltă. Mocurile antimaterie vor absorbi sau vor fi absorbite numai de alte motes.Memocul Nemocat încearcă în mod activ să evite motes mai mare decât el însuși prin eliberarea materiei, la fel ca și jucătorul. Dacă jucătorul caută să-l alunge, Nemochetul va fugi pentru a evita jucătorul. Repulsorul Repulsorul se mișcă fără a expulza materia, deoarece magneții de aceeași polaritate se resping unul pe celălalt. Evită jucătorul în orice moment, chiar și atunci când este mai mare și nu poate fi absorbit. Attractorul exercită forța gravitațională asupra tuturor celorlalte mote ale jocului. Forța exercitată de Attractor crește cu dimensiunea sa. În imaginea din stânga, atractorul este un corp masiv, cu toate celelalte motes, inclusiv jucătorul, în orbită în jurul acestuia. Ferax caută în mod activ motes mai mici decât el însuși și evită motes mai mare decât el însuși, inclusiv playerul. se mută încet și în mod aleatoriu pe teren, dar altfel acționează ca un noroi normal. Osmos participat la Festivalul Independent de Jocuri 2009 a fost selectat ca finalist pentru trei categorii, printre care Excelența în Design, Excelența Tehnică și Seumas McNally Grand Premiu. Acesta a ajuns la premiul Direct2Drive Vision. Sistem de operare: Windows XP sau Vista. Procesor: 1 GHz.RAM Memorie: 512 MB.Graphics Card: placă grafică 3D cu suport OpenGL. Rezoluție minimă 800 x 600.DirectX®: N / A (OpenGL) .Dispozitiv de încărcare: 33 MB.Sound Card: Stereo.Operating System: Versiunea OS X Leopard 10.5.8, Snow Leopard 10.6.3 sau mai târziu

Postați în fluxul jocului

Distribuie "Osmos" unui prieten