1
Notificările mele

Intrați în cea mai mare comunitate de jocuri digitale din România!

Înregistrează-te

Witcher 3 Wild Hunt CD Projekt Red Downgrade

CD Projekt Red a explicat oficial de ce există așa mari diferențe între trailerul VGX din 2013 și ediția finală din The Witcher 3: Wild Hunt. Așa cum ne așteptam, noul sistem de randare este vinovat pentru calitatea mai slabă a efectelor vizuale, de asemenea studioul a specificat că dacă The Witcher 3 nu ar fi fost conceput pentru console, acesta nu ar mai fi existat.

 

Într-un interviu cu EuroGamer, Marcin Iwinski, directorul executiv CD Projekt Red a specificat că:

 

„Dacă The Witcher 3 nu ar fi fost conceput și pentru console, nu ar mai fi existat The Witcher 3. O putem spune direct. Pur și simplu ne permitem, lansarea jocului pe console ne permite să atingem un număr mai mare de vânzări și de profitabilitate, avem un buget mai mare astfel și îl putem investi pentru crearea unei lumi uriașe, gigantice”

Marcin a specificat că dacă jocul ar fi fost exclusiv pe PC, acesta ar arăta mult mai bine, dar din nefericire nu și-ar fi permis aceasta pentru că exista riscul ca jocul să nu vândă suficient de bine pentru a avea un return on investment bun.

 

Atât Adam Badowski cât și Marcin Iwinski au specificat că calitatea grafică prezentată în demo-ul din VGX nu funcționează într-o lume așa gigantică, open world.
Dacă nu știți despre ce trailer este vorba, atunci îl puteți viziona mai jos:

De asemenea Adam Badowski, Șeful de Studio la CD PRojekt Red specifică că noua modalitate de randare a texturilor este de vină pentru diferențele de grafică:

„Poate a fost o decizie proastă să schimbăm sistemul de randare, pentru că acesta a fost schimbat după VGX. Erau 2 posibilități de randare pe care le puteam folosi, dar prezenta a câștigat pentru că arată și funcționează mai bine în întreaga lume a jocului atât noapte cât și ziua. Celălalt ar fi necesitat multă muncă în luminile dinamice și într-o lume așa de uriașă, pur și simplu nu ar fi funcționat.”

 

Când a venit vorba despre efectele de fum și foc, Adam a certificat că acea calitate ar fi împins PC-urile la extrem și cei cu sisteme mai mediocre nu ar fi reușit să ruleze jocul. De asemenea fără Direct X 12, aceste efecte nu ar fi arătat și rulat bine în joc.

 

Macrin Iwinski a concluzionat:

„Poate nu ar fi trebuit să arătăm acel trailer, nu sunt sigur, dar atunci nu știam că nu va putea funcționa în masivă lume the Witcher 3, așa că nu este o minciună sau rea credință, pur și simplu nu am știut. Nu considerăm că jocul a suferit downgrade, dar gamerii au ajuns la altă concluzie. Dacă ați făcut decizia de cumpărare a jocului pe baza trailerului 2013, atunci ne cerem scuze, și în acest moment discutăm cum să ne revanșăm, pentru că nu este corect”

 

Această declarație ar fi venit mult mai bine înainte ca jocul să se lanseze, înainte ca toate precomenzile să fie făcute și onorate. Suntem încă la 2 zile de lansare, dar cu siguranța această declarație ar fi trebuit să fie făcută mai repede.

 

Întrebat de ce nu au spus nimic până acum, Iwisnki a admis că: „Sincer, nu am văzut-o ca o problemă. Spuneți că ar fi trebuit să declarăm că uite jocul arăta așa și uite cum arată acum, nu încercăm să ascundem nimic, nu poți ascunde ceva ce poate fi văzut așa de ușor și de comparat”
„Nu ne sintem bine știind că mulți jucători sunt dezamăgiți de rezultatul final, atât eu cât și echipa tratează asta personal. Dacă te joci și nu te simți bine jucând jocul, atunci ne cerem scuze și vom încerca să facem tot ce putem ca să ne revanșăm. Dar dacă nu ai jucat jocul și doar te porți ca un troll, atunci gândește-te de 2 ori”.

 

De asemenea, jocul prezintă câteva buguri și glitchuri atât amuzante cât și enervante, iar având în vedere că The Witcher 3 a atins stadiul Gold de ceva timp, sunt uimit cum acestea nu s-au rezolvat din prima zi. Este cam hilar ca un joc care a stat așa de mult să fie pregătit prezintă probleme de astfel de natură.

 

Iwinski a mai declarat Dacă nu sunteți 100% deciși să achiziționați jocul, atunci vă încurajez să așteptați și să vedeți progresul jocului îndealungul patch-urilor, update-urilor”.

 

Dacă CD Projekt Red va avea ceva plănuit pentru DirectX 12 nu se știe, însă în acest moment trailerul din 2013 este mincinos, iar efectele văzute în el nu sunt disponibile pentru DirectX 11.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Dată lansare

19 Mai 2015

Platformă

PC PS4 Xbox One

Gen

RPG

Producator

CD Projekt RED

Vezi și alte articole interesante

Ai ceva de spus? Dă-ți cu părerea

Fiți primul ce revizuiește “CD Projekt Red vorbește oficial despre The Witcher 3: Wild Hunt downgrade”

Adresa dumneavoastră de email nu va fi publicată.


Distribuie articolul "CD Projekt Red vorbește oficial despre The Witcher 3: Wild Hunt downgrade" unui prieten