1
Notificările mele
Hazelnut Bastille

Social

Evaluare

6/10 din 1 vot

Popularitate

5339 din 6270 jocuri

Dată lansare

20 Februarie 2018

Platformă

, ,

Gen

Dezvoltator

Distribuitor

Moduri de joc

Limbă

Contribuitori

c3dry2k@hotmail.comMihaimihaiMihaiLevel 44 - 4225

PEGI

PEGI 3

Intrați în cea mai mare comunitate de jocuri digitale din România!

Înregistrează-te

Descriere

Un joc de actiune 2D cu aventuri pixel-art, inspirat de un subgenre cunoscut sub numele de metroidvania. Dezvoltat de studioul american Aloft, Hazelnut Bastille este un proces pentru a recrea cele mai bune caracteristici ale jocurilor 2D lansate în anii ’90 pentru SNES. Creatorii au adus atât un stil grafic adecvat, cât și o coloană sonoră potrivită, dar, de asemenea, au limitat raportul de aspect la 4: 3. Povestea se învârte în jurul aventurilor unei tinere care caută o comoară pe care a pierdut-o și încearcă să descopere secretele lăsate de anticii misterioși în această țară străină la sfârșitul lumii. Calea protagonistului conduce prin nenumărate camere de vechi temnițe și labirinturi unde capcane și puzzle-uri îl așteaptă pe jucători în număr mare – acestea au fost construite de către înșiși Ancii. Locațiile sunt, de asemenea, umplute cu creaturi neprietenoase, cum ar fi broaștele care respirau focul, meduzele levitante care utilizează energie electrică sau viermii imensi blindați. Din când în când, jucătorul întâlnește șefii puternici cu tipuri speciale de atacuri și puncte slabe unice. În luptă, jucătorul folosește în principal un pumnal cunoscut sub numele de Dawnthorn, care poate, de asemenea, să reînvie ființe. În afară de aceasta, se va folosi o arbaletă care poate lansa mai multe șuruburi simultan, precum și bombe cu cronometre. În plus, un dispozitiv special permite jucătorului să pună bariere energetice – acestea pot împiedica mișcarea obiectelor, redirecționarea luminii și efectuarea electricității. Barierele sunt utile atât în ​​rezolvarea puzzle-urilor, cât și în lupte, deoarece acestea pot servi rolului de acoperire temporară.

Mecanici

Ca joc de acțiune-aventură îmbogățit cu elemente de metroidvania, Hazelnut Bastille pentru PC / Windows oferă atât provocări arcade (sub formă de întâlniri frecvente împotriva numeroșilor dușmani sau șefii puternici) cât și puzzle-uri – rezolvarea acestora permite jucătorului să meargă la nivelul următor .

Lumea jocurilor este privită de sus. Protagonistul se mută în patru direcții, interacționează cu obiectele din mediul înconjurător (de exemplu, trage comutatoarele), lansează diferite tipuri de atacuri, dar utilizează și abilități speciale, care sunt deosebit de utile în rezolvarea puzzle-urilor. Pentru a ilustra, jucătorul poate plasa un obstacol energetic în fața protagonistului – acest obiect poate împiedica deplasarea zidurilor, redirecționarea fasciculelor laser sau chiar constituirea unui punct în care energia electrică care se rupe de dispozitivele deteriorate se acumulează și curge. Obstacolul energetic este, de asemenea, util în luptă, deoarece îi oferă jucătorului o protecție temporară împotriva atacurilor inamice.

Protagonistul se ocupă cu monștrii care locuiesc în ruine folosind o varietate de arme. Mai presus de toate, ea poartă Dawnthorn – un pumnal misterios, care este un dar din partea solului însuși – poate atât să priveze ființele vieții, cât și să le revigoreze. Folosind Dawnthorn, jucătorul poate lansa atacuri rapide regulate, precum și tăieturi largi și piruetă, dar acestea din urmă scurg energia. În lupta variată, protagonistul folosește o arbaletă care poate lansa instantaneu trei șuruburi, dacă jucătorul deține butonul de foc. Pentru a învinge cei mai puternici adversari și grupuri mari de monștri obișnuiți, jucătorul poate folosi bombe cu timeri – cu toate acestea, trebuie să fii atent în timp ce le folosești, deoarece cioburile îi pot lovi.

Jucătorul folosește foarte mult arme aici, deoarece locațiile sunt pline de creaturi cu diferite statistici și strategii de atac. Viermii blindați se mișcă într-un mod haotic, dar la viteze uriașe. După ce s-au mutat, ei se opresc pentru un moment, ceea ce creează spațiu pentru ca jucătorul să atace și să renunțe. Creaturi asemănătoare cu meduze plutesc în mijlocul aerului, trimițând din când în când fulgere în toate direcțiile; pe de altă parte, broaștele fierbinți scuipă flăcări din gură. Șefii în joc sunt adversari mult mai exigenți – pentru a le învinge, jucătorul trebuie să aplice o strategie adecvată.

Pe calea lor, protagonistul găsește multe lucruri. Unele dintre ele sunt foarte utile în forma lor actuală, alții le dezvăluie adevărata lor valoare o dată combinată cu altceva și încă un alt obiect cuprinde obiecte care sunt mult mai valoroase pentru anumite NPC-uri, având astfel de elemente importante atunci când protagonistul are nevoie de cineva alt ajutor.

Postați în fluxul jocului

Distribuie "Hazelnut Bastille" unui prieten